Make your own free website on Tripod.com


Apartmani     |   Lokacija    |    Znamenitosti     |    Cjenik    |    Rezervacije


Ukoliko za vrijeme Vašeg odmora osim mora i sunčanja na plaži želite obogatiti sadržaj, u bližoj okolini Marine se nalaze mnoga turistička mjesta i prirodne zanimljivosti gdje postoji mogućnost raznovrsnih aktivnostih.
Trogir
ulaz u TrogirTrogir - smješten samo 14 km od Marine                                                                                          
Trogir je povjesni gradić
pod zaštitom UNESCO-a, smjesten na otoču izmedju kopna i otoka Čiova.  Uz zidine, kule i tvrđavu Kamerlengo, najpoznatiji je po glavnom portalu svoje Katedrale koju je isklesao majstor Radovan i koja datira s početka 13. stoljeća.

Primošten
PrimostenPrimošten - udaljenost 15 km
U Primo
štenu postoji ronilački klub i moguće je organizirati ronilačke izlete, a tamo se također nalazi i poznata diskoteka Aurora.


Split
pogled na SplitSplit - udaljenost 40 km
Drugi po veličini grad u Hrvatskoj se razvio iz pala
če koju je prije više od 1700 godina sagradio rimski car Dioklecijan i koja je i dan danas centar grada.  Split je povezan trajektima sa svim većim otocima srednje i južne Dalmacije.

Šibenik
sibenska katedralaŠibenik - udaljenost 45 km
I ovaj grad je smje
šten oko zidina stare gradske jezgre koja uključuje tvrđave sv. Nikole, sv. Ivana i Šubićevac, a građena je između 11.  i 16. stoljeća.  Na glavnom gradskom trgu nalazi se katedrala Svetog Jakova, sagrađena u 15. i 16. stoljeću.

Nacionalni park Slapovi Krke - udaljenost 50 km
Ovaj za
štićeni dio toka rijeke Krke uključuje mnogobrojne slapove (s ukupno preko 240 m pada), mala i velika jezera, otočiće, samostan Viševac, stare mlinice, itd.  U sklopu parka postoje organizirani izleti brodom po rijeci, a u rijeci je moguće i kupanje.

Nacionalni park Kornati - polazak brodova za N.P. iz Primoštena (15 km) ili Vodica (50 km)
Nacionalni park Kornati obuhvaća 89 otoka, otočića i hridi.  Ovo područje ima veoma zanimljivu geomorfologiju te vrlo bogat morski ekosustav, koji i predstavlja 3/4 ukupnog dijela parka.

Nacionalni park Paklenica -  udaljenost 160 km
Ovaj park podno Velebita obuhva
ća uski kanjon čiji zidovi su vrlo popularno mjesto za penjače, ali isto tako pruža priliku za ugodno pješačenje uz potoke Veliku i Malu Paklenicu.  Park obiluje tipičnim krškim geološkim obilježjima kao što su škrape, žlibe i špilje.

Kanjon Cetine
usce Cetine Cetinska krajina - udaljenost 65 km
Rijeka Cetina sa svojim pritocima u Cetinskoj krajini i kanjonom pred ušćem u Omišu mogu Vam biti veliko otkriće ako volite prirodne kontraste.   Aktivnosti uz i na Cetini uključuju penjanje i rafting.  Sinj, najveći gradić u Cetinskoj krajini je mjesto održavanja viteške igre Alke, svake godine prve nedjelje u kolovozu.

Također su moguć
i jednodnevni izleti u Dubrovnik te na neke od srednjodalmatinskih otoka.  Postoji mogućnost prijevoza od strane vlasnika, po posebno ugovorenoj cijeni.
Kontakt:  Dragica i Ivan Širović
Put Tunjare 58, 21222 Marina
Tel: (021) 889 648       25.3. do 1.10.
Tel: (01) 6674 902    1.1. do 24.3. te 2.10. do 31.12.
Mob: (098) 908 8354    cijelu godinu

E-mail: ivan.sirovic@zg.htnet.hr